dinsdag 7 augustus 2012

Tae-kwando.




Een van de eerste dingen die we geregeld hebben vanaf dat we hier kwamen wonen is het zoeken naar een leuke Tae-kwando club voor Matty. Lang hoefden we niet te zoeken want een dorp verderop is een club die bijzonder goed stond aangeschreven. De naam is Moon Lee Taekwando Australia. De regelgeving is op zijn Koreaans, iets andere bewegingen dan die Matty gewend is van Roggel. Omdat de clubs hier vaak controle krijgen vanuit de Tae-kwando bond (onaangekondigt) moest de gele band even terug in de kast. Matty moest de bewegingen zoals ze ze geleerd heeft iets aanpassen voor de eisen van hier.
Deze club heeft discipline, houding, respect voor Tae-kwando (inclusief trainer),inzet en tellen op zijn Koreaans heel hoog staan. Matty heeft deze club van het begin aan heel leuk gevonden en daarom is ze vanaf het begin drie keer in de week maar liefst 1,5u gaan trainen.

Iedere maand is er een beloning bij de junioren voor leden die uitzonderlijk goed hun best doen, n.l. een Award. Op zijn Koreaans wordt deze gegeven met een luid applaus van de overige leden erbij. Heel erg leuk om te zien.
Deze keer viel de eer voor Matty!!
Wij zijn zelf niet minder trots hoor, en die gele band komt volgende maand weer terug bij de examens. Go for it girl!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten