zondag 22 juli 2012

Philip Island.





Wat te doen op een zondagmiddag met redelijk mooi weer? Dan op naar Philip Island. Het is een uur hier vandaan rijden. Philip Island ligt via een brug verbonden met het vaste land. Als je over de brug rijd zie je aan een kant de oceaan en aan de andere kant de baai vol met pelikanen.
Aangezien we hier al eerder zijn geweest wilden we niet weer hetzelfde doen. Koala's kijken kan altijd maar nu wilden we eens van een bijna leeg strand genieten, even lekker uitwaaien. Allereerst gingen we naar Pyramid Rock kijken, de vorm zegt het al.


Nog altijd blijven we verbazen over de kleur van het zeewater en hoe helder het is.
Philip Island is bekend om zijn race circuit, de koala's kijken (hier is een fokprogramma), het zeehonden-eiland, de pinguin- parade en gewoon het strand natuurlijk. Deze pinquin-parade hebben we al twee keer gedaan in het verleden. De pinquins komen tegen de schemering uit de zee en wandelen dan in groepen naar hun jongen toe. Maar omdat het nu winter is en dit te koud is, stellen we het uit tot warmer weer.
Dus gingen we heerlijk naar het strand. Het was al later in de middag, bijna geen wind en temperatuur ongeveer 17gr, prima dus!


Tuurlijk het fototoestel mee om gewoon mooie foto's te maken............


Philip Island heeft maar enkele wegen, dus er is altijd wel een mooie foto te maken en zeker tegen zonsondergang.
Helaas staan er maar weinig straatlantaarns, dus is het wel aan te raden om voor het donker weer van het eiland af te zijn.





Wat misschien te zien is op deze foto dat je hier de waterstroming van de zee ziet met daar dwars tegen in de stroming vanuit de baai.
Een uur later waren we weer terug maar het was heerlijk.




N


Geen opmerkingen:

Een reactie posten