donderdag 28 maart 2013

Hard werken in en om het huis.






 Vanaf november vorig jaar zijn we begonnen om dit huis, ons huis te laten worden. Zowel binnenshuis maar omdat het nog fijn weer is, meer buitenshuis. Er staan, af beter gezegd, stonden veel grote bomen en struiken. We hebben, net zoals veel Australiërs veel gumtree's in de tuin staan. Dit zijn geweldige bomen om te zien, maar bomen die niet sterk zijn en zomaar een tak van af kan breken/vallen. Deze boom heeft een eigen manier om het vocht vast te houden in de zomer en zodoende te overleven als het lang warm en droog. Al het vocht gaat naar de bovenste takken en bladeren toe waardoor de onderste takken slapper gaan hangen. Door het zware gewicht kunnen deze takken dan ineens afbreken! Om een beetje de tuin uit te dunnen, en gezien de branden die er kunnen ontstaan doordat deze boom een speciale ontvlambare olie heeft die spontaan in brand kan vliegen, moesten er enkele het veld ruimen. Wij willen natuurlijk ook een beetje warm wonen in de winter........


Om maar niet teveel op te laten vallen dat hier bomen "spontaan" omvallen, moesten we gebruik maken van het feit dat het heel hard waaide afgelopen zondag....... Even met zijn allen hard aanpakken, zagen, kluiven en alles op de aanhanger en niemand die meer iets kon zien...........   Zoals jullie kunnen zien zijn er vele struiken aan de achterkant van de woning uitgeruimd.

Nog nagenietend van het warme weer, hoorden we een vreemd vogelgeluid. Inmiddels herkennen we het geluid van een Kingparrot, Galah's, Megpie's en de parkieten wel maar nieuwsgierig door dit geluid gingen we met het fototoestel in de handen op "jacht". Al snel hadden we deze grijze cocatoo gezien. We zagen een mannetje en een vrouwtje. Deze foto's zijn van het mannetjes, het vrouwtje liet zich niet op de foto zetten en vloog weg.








Rondlopend door de tuin om het vrouwtje van de cocatoo te vinden, zagen we al snel op ons dak een mooie Rosella zitten. Genieten toch?
Daarna nog even de citroenen plukken die in onze citroenstruik groeien, Joyce liet een wel hele grote zien!

1 opmerking:

  1. Wellicht raadzaam om bij jullie blog links naar Google Maps kaartjes of, nog beter, gelijk links via Google Earth erbij te plaatsen (kml files).
    Regio- of plaatsnamen zeggen veel mensen uit NL natuurlijk niet zo veel...

    BeantwoordenVerwijderen